start.

geschiedenis.

organisatie.

agenda.

activiteiten.

jeugdwerk.

meditatie.

gebouwen.

gebruiksplan.

fotoalbum.

orgelconcerten.

begraafplaatsen.

contact.

links.

beleidsplan.

anbi kerk.

anbi diaconie.

KERK LANGWEER
omhoog ^

activiteiten

 

 

 

Tjerkepaad Fryslân

 

Van 2 juli t/m 10 september zal onze kerk op zaterdag geopend zijn van 13.30 - 17.00 uur. U ben van harte welkom om de kerk dan te bezoeken voor een kleine rondleiding door een van onze vrijwilligers.

 

Op 9 en 23 juli en 6 en 20 augustus kunt u ook genieten van orgelspel door een van de vaste organisten. Ook kunt dan ook het orgel bekijken!

 

Hartelijk welkom!

Meer informatie over de deelnemende kerken kunt u vinden op https://tsjerkepaad.nl

 

 

Evensong & Pub

 

Het Martini Jongenskoor Sneek houdt van januari tot juli en van september tot november elke laatste zondag van de maand een Evensong op zondagmiddag 16:00 uur in Sneek in samenwerking met de jonge virtuoze Sneeker organist Bob van der Linde. Zolang de Martinikerk in verbouwing is zijn deze Evensongs om en om in de St. Martinuskerk a/d Singel en de Oosterkerk. Op 29 mei is dat om 16:00 uur in de katholieke Martinuskerk in Sneek.

 

 

Cantatediensten in de Grote Kerk Leeuwarden

 

Afgezien van de zomermaanden is maandelijks op de eerste zondag van de maand een Cantatedienst in de Grote Kerk Leeuwarden die om 19:00 uur begint. In die dienst wordt dus een Cantate uitgevoerd. Zo’n Cantate is speciaal gecomponeerd door Bach of tijdgenoten voor gebruik in de kerkdienst op die zondag en duurt meestal zo’n 20 minuten. Bach schreef vele honderden van zulke Cantates, net als zijn tijdgenoten. Vaak klonk de eerste helft van de Cantate voor de preek en het tweede deel na de preek. De voorganger verbindt de gezongen Cantate met de lezingen waarbij de Cantate ooit is geschreven. Als gastvoorganger en muziekliefhebber ga ik (Aart Veldhuizen) zo nu en dan in die Cantatediensten voor,

zo ook op de avond van 1e Pinksterdag (5 juni). Uitgevoerd wordt een Cantate van Johann Kuhnau (1660-1722): 'Daran erkennen wir, dass wir in Ihm verbleiben’. Uitvoerenden zijn het Agricola Consort (waarin onze zoon Henk zingt) onder leiding van Jaap de Kok. Van harte aanbevolen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vocaal Ensemble Cantabile bestaande uit 20 zangers zoekt ter aanvulling van het koor enkele tenoren.

Het koor staat onder leiding van Rinny Pijpker en er wordt op maandagavond gerepeteerd in de PKN kerk te Sint Nicolaasga.

Bent u tenor en heeft u belangstelling, dan kunt u contact opnemen met Chris de Wolf, voorzitter (cdewolf@home.nl). 

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met dirigente Rinny Pijpker (rinny-pijpker@hotmail.com)

 

 

*************