start.

geschiedenis.

organisatie.

agenda.

activiteiten.

jeugdwerk.

meditatie.

gebouwen.

gebruik.

fotoalbum.

restauratie.

contact.

links.

beleidsplan.

anbi kerk.

anbi diaconie.

KERK LANGWEER

 

 

OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE UITDAGING?

Je houdt van zingen en misschien speel je wel eens met het idee om je aan te sluiten bij een koor, maar je wilt je liever niet voor langere tijd binden aan een activiteit want je hebt al zo veel verplichtingen en bent altijd druk, druk, druk. Je geniet enorm van kerstliederen maar je hebt wat minder met een wat luchtiger repertoire, of juist precies andersom. Gevolg is dat je helemaal niets doet en daardoor jezelf het plezier van zingen ontzegt, een gemiste kans!

Wij bieden je de oplossing: je kunt sinds kort “projectlid” worden van ons koor. Dat houdt in dat je lid wordt voor een bepaalde tijd, bv van september tot en met de uitvoering van het kerstconcert. Op die manier leg je je niet voor al te lange tijd vast en kies je voor het concert waar jij het liefst aan mee zou willen werken.

Vanaf september gaan we aan de slag met nieuwe stukken voor het komende kerstconcert dat op 15 december zal plaatsvinden in onze dorpskerk. Lijkt het je wat? Ga de uitdaging aan, je bent van harte welkom. Elke donderdagavond wordt er in De Hoekstien gerepeteerd van 19.45 tot 22.00 uur. We beginnen na de zomerstop op woensdag 5 september 19.45 uur, dit in verband met de St Nykstermerke. Meer weten? Neem contact op met ons secretariaat op 06-51148201 of kijk op www.koorlangweer.nl .

 

       

TENOREN GEZOCHT

Om ervoor te zorgen dat alle zangstemmen binnen ons koor met elkaar in balans blijven, zijn wij op zoek naar tenoren. Weet je niet zeker of je een tenor bent? Misschien heb je dan iets aan de volgende analyse die we tegenkwamen op www.vocalsociety.nl .

Tenoren zijn verwend, zo simpel is het. Ze zijn altijd met weinig, dus verkopen dirigenten nog liever hun ziel dan dat ze een middelmatige tenor wegsturen, terwijl je zo een paar alten van ze kunt krijgen. Om onbekende redenen zijn de paar tenoren die er wel zijn, altijd heel erg goed helaas. Het is dus niet zo vreemd dat tenoren altijd naast hun schoenen lopen en bovendien: wie anders kan de sopranen aan het zwijmelen brengen? Waar tenoren wel onzeker van worden, is de aantijging (meestal van een bas) dat iemand die zo hoog zingt, onmogelijk een echte man kan zijn. Tenoren hebben een haat-liefde verhouding met de dirigent, die laat ze immers altijd hard zingen omdat ze met zo weinig zijn. Wist je trouwens dat tenoren tijdens het zingen meer met hun wenkbrauwen bewegen dan alle andere koorleden?

Herken je jezelf in bovenstaande tekst en houd je naast zingen ook van gezelligheid, meld je dan aan bij ons koor. We repeteren elke donderdag in De Hoekstien van 19.45 tot 22.00 uur. In verband met de St Nykstermerke beginnen we na de zomerstop op woensdag 5 september om 19.45 uur. Meer weten? Neem contact op met ons secretariaat op 06-51148201 of kijk op www.koorlangweer.nl .

 

Gemeentezondag op 30 september!

 

Zondag 30 september vieren we dat wij kerk zijn met elkaar. Daarvoor zijn ook gasten van harte uitgenodigd. Deze zondag markeert ook altijd een beetje de overgang van de zomer naar het winterseizoen waarin weer een nieuw activiteitenprogramma van start gaat. Het landelijk thema van de Protestantse Kerk is dit jaar: Een goed gesprek!   Dit thema zal ook ons thema van de gemeentezondag worden. Aan de hand van een gedicht van Helma van Tongeren, ‘lopen’ we tijdens de kerkdienst met elkaar een klein stukje op (richting de overkapping bij de haven) en gaan met elkaar in gesprek. Na de afsluiting in de kerk zullen we met elkaar een lunch gebruiken in de Hoeksteen. De dienst zal muzikaal worden opgeluisterd door Sytze Kraak en de band Moja.

Een groepje gemeenteleden is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen.

Voor degenen die niet willen of kunnen lopen zal er een auto beschikbaar zijn richting de haven.

Omdat Aart en Selma van hun vakantie genieten, zal ik voorgaan in de dienst.

Hartelijk welkom!

 

Namens de voorbereidingsgroep,

Rosalie van Katwijk

 

 

Uitnodiging

 

55 Plussers Langweer

ook dit seizoen organiseren wij weer gezellige bijeenkomsten.

 

 

 

 

 

 

Noteer alvast de volgende data

Woensdag  17  oktober  menu volgt nog

Woensdag  28  november  sinterklaasfeest

 

De bijdrage hebben we dit jaar nog op €  7.50 vastgesteld.

Consumpties zijn NIET bij de prijs inbegrepen.

Vanaf 17.00 uur bent u alvast van harte welkom  in de Hoekstien

Voor deelname graag 5 dagen van te voren opgeven!

Wij hebben er weer zin in !

Tot ziens

Rinny Pijpker       499307

Wimmie Snijder    499581

Jose Kok             499223

 

omhoog ^

activiteiten