start.

geschiedenis.

organisatie.

agenda.

activiteiten.

jeugdwerk.

meditatie.

gebouwen.

gebruik.

fotoalbum.

restauratie.

contact.

links.

beleidsplan.

anbi kerk.

anbi diaconie.

KERK LANGWEER

TOE AAN IETS NIEUWS?   

 

Je houdt van zingen en speelt wel eens met het idee om je aan te sluiten bij een koor, maar je wilt je liever niet voor langere tijd binden aan een activiteit. Je hebt namelijk al zo veel verplichtingen en bent altijd druk, druk, druk. Je geniet enorm van klassieke stukken maar je hebt wat minder met een wat luchtiger repertoire, of juist precies andersom. Gevolg is dat je thuis blijft zitten en daardoor jezelf het plezier van zingen ontzegt, een gemiste kans!

 

Wij bieden je de oplossing: je kunt “projectlid” worden van het Interkerkelijk Koor Langweer. Dat houdt in dat je lid wordt voor een bepaalde tijd. Op die manier leg je je niet voor al te lange tijd vast, kan je uitproberen of het iets voor je is en kies je voor het concert waar jij het liefst aan mee zou willen werken.

Vanaf eind augustus gaan we aan de slag met nieuwe stukken voor het komende Kerstconcert dat op 14 december zal worden gehouden in onze dorpskerk. Elke donderdagavond wordt er in De Hoekstien gerepeteerd van 19.45 tot 22.00 uur en je betaalt € 25,00 per maand voor het projectlidmaatschap.

 

Lijkt het je wat, ga dan de uitdaging aan. Of je nu alt bent, sopraan, bas of tenor, je bent van harte welkom! Na de zomerstop beginnen we op woensdag 28 augustus om 19.45 uur, dit in verband met de Langweerder Merke. Meer weten of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met ons secretariaat op 06-26404589. Voor algemene info zie www.koorlangweer.nl .

omhoog ^

activiteiten

 

 

 

"WEG MET DE KERK????"

Jawel, weg met de kerk in de zin van, samen weg voor een gezellig uitje op

onze  STARTZONDAG 29-09-2019 !

 

Een speciaal en mooi programma:

 

· 10.00 uur verzamelen bij de kerk, en per bus naar Thabor Wijn- en Cultuur Hoeve voor een lekkere brunch.

 

· 12.30 uur per bus door naar het Titus Brandsma Museum Bolsward voor een rondleiding, kerk, film, museum en 2 x koffie met gebak. 

 

· 15.00 uur met de bus naar het kerkje in Tirns, alwaar afsluiting met Vesper en daarna per bus terug naar Langweer.

 

Een echt dagje "weg met de kerk" dus geef je op, want vol=vol.

Opgeven bij: Geertje Minnee, tel. 0513-499248 of email naar scriba@kerklangweer.nl 

 

 

 

                                *****

 

 

Orgelconcerten Langweer 2019

 

De Orgelcommissie Langweer organiseert dit jaar weer 4 concerten op het monumentale L.J. Van Dam orgel uit 1784 in de Dorpskerk te Langweer.

 

 

 

Als extraatje word er door enkele organisten het Regaal bespeeld , een soort tafelorgel met 1 enkele stem, gemaakt door ons commissielid W. Dijkstra. Het instrument staat in de kerk opgesteld, zodat u de bespeler “aan het werk kunt zien”

Bovendien is er een concert, waarbij de Blokfluit wordt bespeeld, begeleid door een klein huisorgel van de uitvoerende organist. Zoals het nu staat vind ook deze bespeling plaats in de kerk, ook hier kunt de musici aan het werk zien.

Voor belangstellenden bestaat de mogelijkheid het orgel en speeltafel te bezichtigen, ook bent U in de gelegenheid een praatje met de uitvoerende organist te maken.

Voor mensen in de praktijk muziek beoefenen, is dit een mooie gelegenheid eens kennis te maken met de prachtige orgel klanken van dit instrument,vooral de specifieke stemmen (registers) zijn meer dan de moeite waard.

Wij hebben de organisten gevraagd een gevarieerd programma uit te voeren.

Diverse organisten hebben in de loop der jaren aangegeven graag terug te komen voor een nieuw concert.

 

De concerten vinden plaats op:

 

24 juli 2019     Organist is Sander v.d. Houten uit Kampen.

07 augustus    Organist is Laurens de Man uit Utrect, die ook het Regaal bespeeld

21 augustus    Organist is Ad v. Sleuwen en Fien v. Dingenen op Blokfluit.

 

 

 

                                           ******