start.

geschiedenis.

organisatie.

agenda.

activiteiten.

jeugdwerk.

meditatie.

gebouwen.

gebruiksplan.

fotoalbum.

orgelconcerten.

begraafplaatsen.

contact.

links.

beleidsplan.

anbi kerk.

anbi diaconie.

KERK LANGWEER
omhoog ^

activiteiten

 

Festival of Lessons and Carols – Agricola Consort

onder leiding van Jaap de Kok.


Zondagmorgen 18 december
Aanvang
10 uur in Dorpskerk Langweer als gezamenlijke dienst met Op ‘e Noed

Toegang gratis (gewenst: een royale collectebijdrage als bijdrage in de kosten)

Met medewerking van:

Johan Smit (orgel),

Gerda Keijzer en Aart Veldhuizen (lezingen)

 

Het is een enorm voorrecht dat het Agricola Consort in de morgendienst van 18 december bij ons hun Festival of Lessons and Carols komt uitvoeren. Het is zo bijzonder dat we er een gezamenlijke dienst van Langweer en Op ‘e Noed hebben gemaakt en ook mensen die normaal niet zo snel naar de kerk gaan, zijn uiteraard ontzettend welkom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vocaal Ensemble Cantabile bestaande uit 20 zangers zoekt ter aanvulling van het koor enkele tenoren.

Het koor staat onder leiding van Rinny Pijpker en er wordt op maandagavond gerepeteerd in de PKN kerk te Sint Nicolaasga.

Bent u tenor en heeft u belangstelling, dan kunt u contact opnemen met Chris de Wolf, voorzitter (cdewolf@home.nl). 

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met dirigente Rinny Pijpker (rinny-pijpker@hotmail.com)

 

 

*************

 

                                                            

 

 

 

 

Het Agricola Consort timmert erg aan de weg. Het is in 2017 opgericht door de jonge en zeer talentvolle dirigent, pianist, organist en zanger Jaap de Kok. Jaap is ondanks zijn jeugdige leeftijd inmiddels ook de dirigent en artistiek leider van onder meer het Roder Jongenskoor en laat het Agricola Consort vol passie en loepzuiver zingen. Ze zingen maandelijks in de Martinikerk in Groningen in de Psalmenvespers en in Cantatediensten in Groningen en Leeuwarden. Het koor bestaat uit een twintigtal jonge en geschoolde zangers. Jaarlijks voeren ze een een Festival of Lessons and Carols uit in een bomvolle Martinikerk in Groningen, maar op de morgen van 18 december doen ze dat dus ook in de kathedraal van Langweer. Omdat de zangers en de organist van ver moeten komen en eerst nog willen inzingen in de kerk, is de aanvangstijd op 10 uur gezet.

 

Het uitvoeren van Festivals of Lessons and Carols is eind 19e eeuw in Engeland ontstaan. Het wordt elk jaar in de grote kathedralen in Engeland uitgevoerd en is dan live op televisie. U hebt er vast wel eens flarden van gezien. Het bestaat uit een serie Bijbellezingen over Advent en Kerst, die telkens omlijst worden door passende koorzang of samenzang. De samenzang is in wisselzang met het koor, waarbij het koor vaak prachtige bovenstemmen zingt. Op 18 december gaan we het in de Dorpskerk Langweer precies zo doen als in de Engelse kathedralen, al kiezen we wel voor het Nederlands. Het zal anders zijn dan onze reguliere kerkdienst. Er is geen preek, maar de muziek en de lezingen volgen elkaar op en doen erg veel met je. Je zou kunnen zeggen dat dit het ultieme Kerstgevoel bij je oproept, maar het is veel meer dan dat. Dus kom allemaal maar, laat je raken en neem iedereen maar mee!

 

Kerst op 24 en 25 december – Krystkuijer en Kerstnachtdienst

 

Op Kerstavond is eerst de Krystkuijer in ons dorp. Wat fijn dat dit weer georganiseerd wordt. Dorpsgenoten hebben het opgepakt en velen werken mee. Het is erg mooi om als dorp zo samen stil te staan bij het Kerstverhaal, bravo!

 

 

 

 

KERSTCONCERT INTERKERKELIJK KOOR

 

Op zaterdag 17 december a.s. kunt u weer genieten van bekende en minder bekende stukken tijdens het jaarlijkse Kerstconcert van het Interkerkelijk Koor van Langweer o.l.v. Ludwin Hiemstra.  

 

Programma met werken van J.S. Bach, J. Kowalewsky,        A. Ridout, J. Goss, B. Huijbers  en meer.
  

 

Muzikale medewerking wordt verleend door:  

Johan Bijhold – piano

Sietze Kraak – orgel

Jeanette Valkema – dwarsfluit

 

 

Locatie: dorpskerk Langweer

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 10.00 p.p. (tot 16 jaar gratis)

 

Voor actuele informatie kijk op www.koorlangweer.nl